creatieve teksten laten schrijven

Creatieve teksten laten schrijven

Creatieve teksten laten schrijven door een copywriter of ander speciaal sneeuwvlokje?

Als copywriter specialiseer ik mij in teksten met humor. En laat dat nu niet bij iedereen hoog op de prioriteitenlijst staan. Sterker nog, sommige potentiële klanten worden daar niet enthousiast van. Sommige klanten zijn direct MEGA enthousiast, dat is heerlijk! Een enkeling moet eerst wennen aan het idee of wat meer uitleg ontvangen. Heel af en toe krijg ik iemand doorverwezen die echt niet matcht. Dat is jammer, maar overkomelijk, want hierdoor ontstaan er geen stroeve samenwerkingen of verkeerde verwachtingen.

Waarom zou je in zee willen gaan met een creatief tekstschrijver?

Met een creatieve of ‘grappige’ tekst vallen de laatste tijd veel meer bedrijven op. Ik merk dat zowel traditionele bedrijven als ondernemers steeds vaker op zoek zijn naar iemand die hun tekst informeel kan neerzetten. Elk jaar komen er steeds meer zzp’ers bij en dus is het zaak om je als freelancer te onderscheiden van de massa. Denk bijvoorbeeld aan tekstschrijvers, daar zijn er alleen al eindeloos veel van. Een goeie branding en een sterke tekst kunnen je helpen om als ondernemer op te vallen.

Pas op, want bij creatief teksten schrijven mogen de clichés niet meedoen.

Creatieve teksten laten schrijven betekent dat je tekstschrijver zich niet laat verleiden tot clichés. Dat wil zeggen dat je dit niet op je website hebt staan:

Welkom .. of wij zijn (bedrijfsnaam)

Je bent bij (bedrijfsnaam) aan het juiste adres!

Persoonlijke dienstverlening en snel ..

Bij ons in goede handen

Klantgericht, we stellen de klant centraal en variaties daarop.

Clichés vermijden is overigens best moeilijk. We zijn geneigd om telkens constructies te gebruiken die iedereen kent. Maar je tekst wordt juist veel krachtiger als je verder durft te denken. Het heeft soms wat durf nodig om te kiezen voor informele teksten en het past niet bij elk bedrijf. Creatieve teksten laten schrijven heeft zo zijn voordelen, zo zul je zien dat:

  • Het makkelijker leest, waardoor je klant geneigd is langer op je website te blijven.
  • Je klant geniet van je grappige teksten, waardoor je gelijk werkt aan vertrouwen.
  • Je klant ziet de mens achter je bedrijf, waardoor hij sneller geneigd is iets van je te kopen.

Branding, design, tekst

Heeft je website al maanden of jaren een update nodig? Praat jij op je website enorm zakelijk, maar past dat niet bij je persoonlijkheid of de aard van je bedrijf? Dan ben je misschien toe aan een tekstuele make-over. Wil je tegelijkertijd jouw website en/branding aanpakken? Deel dit dan zeker met je tekstschrijver of copywriter, dan kan hij of zij daar rekening mee houden. Niets is zo vervelend dan achteraf tekst schrappen omdat het niet in je header past. Jouw boodschap werkt veel krachtiger als het plaatje helemaal klopt.