plezier in webteksten schrijven

Hoe krijg je meer plezier in webteksten schrijven?

Zo geniet je als ondernemer van schrijven

Webteksten schrijven.. Veel ondernemers beginnen er met een gezonde dosis optimisme aan. Hoe moeilijk kan het zijn? Gaandeweg blijkt toch dat het soms lastiger is dan gedacht, om een hip en leuk verhaal over jezelf te schrijven. Natuurlijk doe ik dat als copywriter graag voor je. Maar misschien doe je het toch liever zelf en ben je het even helemaal beu. Je wil zoveel over jezelf kwijt, maar op papier ziet het er niet goed uit. Hoe krijg je dan weer plezier in webteksten schrijven?

Plezier in webteksten schrijven? Neem pauze!

Heb je al 87 revisies van jouw webpagina en is ‘ie nog niet perfect? Snap ik. Dan is het misschien tijd om even helemaal af te schakelen. Want als je geobsedeerd raakt door een bepaalde pagina, doet dat de kwaliteit meestal geen goed. Laat je webtekst voor wat het is en ga eens wandelen in de natuur. Doe iets voor jezelf wat je leuk vindt. Laat alles eventjes op zijn beloop. Kijk daarna eens met een nieuwe blik naar je tekst! Wat is onmisbaar in het verhaal? Wat is duidelijk en concreet en wat kun je missen als kiespijn?

Geniet van het schrijfproces

Wanneer je van jezelf iets dringend MOET, wordt het soms moeilijk om iets creatiefs te maken. Stel je voor dat je al veel tijd hebt besteed aan je website.. En dat je teksten echt SNEL live moeten. Je zet dan alles ‘vast’ en daardoor maak je het jezelf echt moeilijk. Probeer je project op te delen in kleine stukjes om het behapbaar te maken. Maak gebruik van slimme tools zoals Trello om je voortgang in de gaten te houden. Is het nog niet af? Geeft niks. Ervaar het plezier in webteksten schrijven en wees trots op je proces.

Weet als ondernemer ook wanneer het genoeg is

Toen ik net voor mezelf begon, had ik ook ontslag genomen van mijn drukke baan in de e-commerce. Ik had veel verschillende thema’s op mijn WordPress geprobeerd, toen ik eindelijk aan mijn webteksten toe kwam. En ook daar deed ik heel lang over, want ik vond dat het perfect moet zijn. En eerlijk gezegd wist ik ook niet zo goed wat er daarna zou gebeuren, als alles af was.

Ik was te druk met mijn teksten, omdat ik bang was om mijzelf en mijn diensten te laten zien. Zonde, want daardoor heb ik veel tijd verspild. Mijn les aan jou: weet wanneer het genoeg is. Soms is het niet perfect, maar kun je het wel gewoon online zetten. Net zoals ondernemen geen statisch iets is, is teksten schrijven dat ook niet.