Je motivatie vinden op maandag? Doe gerust nog iets harder je best.

Het lijkt op een serieuze case of the mondays.

Stel je voor, het is de eerste dag terug van je vakantie. Je hebt er onwijs genoten. Het weer is alleen nu kaal en grijs en het lijkt op een saaie maandag zoals ‘ie er ooit heel veel van waren.

Ook als ondernemer heb je weleens een case of the mondays.

Je zou het niet zeggen, want als je vaak op Instagram of Linkedin zit weet je dat de hashtag #mondaymotivation waarin iedereen je oproept tot weer zo’n SCHITTERENDE week!

Maar als je nu dit even niet voelt?

Dan is het tijd om naar binnen te kijken en te gaan schrijven.

Schrijf jezelf terug naar je oorspronkelijke doel.

Want schrijven (of journalen in dit geval) kun je niet alleen doen om iets te delen of te verkopen. Je kunt het ook doen om inzicht te krijgen in de wonderlijke wereld van je gedachten.

Laten we wel wezen, als ondernemer kom je nu eenmaal weleens in conflict met jezelf. Dan kun je je afvragen of het wel de bedoeling is dat je ondernemer bent. Of je niet beter een part-time baan kunt nemen. Of waarom anderen wel succesvol zijn en jij nog niet.

Er zijn verschillende redenen waarom je je nog niet succesvol bent of je nog niet zo voelt.

Het kan zijn dat je niet goed bent in je werk. (Die kans acht ik klein, maar hij is aanwezig.) Het kan ook zijn dat je jezelf niet op waarde schat en je structureel te weinig verdient. Het kan zijn dat je al een tijdje je wel comfortabel voelt, maar dat je moeite hebt om door te breken naar het volgende level.

Jij kunt altijd de keuze maken om het anders te doen.

De vraag is nu.. wat kun je zelf doen om dit te veranderen?

Je kunt alleen iets veranderen als je je bewust bent van het feit wat je nu tegenhoudt. Daar kan jij alleen zelf achterkomen. Door je gedachten op te schrijven en oude overtuigingen los te laten.

Veel van onze gedachten blijven rondmalen in ons hoofd, waardoor we nooit onze volle potentie kunnen bereiken.

De gedachte dat je niet goed genoeg bent of dat je niet veilig bent? Alle hersenspinsels die je monkeybrein produceert?

Die kun je herkennen. EN door saboterende gedachten te herkennen, kun je ze veranderen.

Ook als je diep in de shit zit, nog tien euro op je zakelijke rekening hebt, je even geheel van ’t padje af bent. Dan kun je nog opschrijven wat jou dwars zit en wat jij jezelf zou gunnen.

Je mindset verander je niet zomaar.

Dit is het begin van het veranderen van jouw mindset.

Door alleen op te schrijven wat je voelt en wat je voor jezelf wenst, ben je er nog niet. Je kunt het net zolang of zovaak doen totdat je erin gelooft. Misschien vind je het heel zweverig, maar het is juist heel praktisch.

Want hoe vaak heb je een boek gelezen/ een film gezien of is er iets in je leven gebeurd waardoor je dacht..

“Nu ga ik ’t helemaal anders doen!”

En ben je toen vervolgens weer in je oude patronen beland?

Pas door je te committen en het eindeloos te herhalen.. Door te vragen wat je wil en los te laten wat niet bij je past.. Door met structuur en focus aan jezelf en je bedrijf te werken.. Daardoor kun je dichtbij jouw ware potentie komen.

Dus schrijf eens op wat je dwars zit en vraag jezelf af welke actie je nu kunt zetten. Wat zou jij voor jezelf willen creëren? Welke boodschap wil jij uitdragen? En hup, op naar de actie in de tent!

Je hebt zelf al alle antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *