bzv

5 Boerenwijsheden die jou als ondernemer verder helpen.

  1. #BZV Wijze lessen voor elke ondernemer.

Het was weer genieten op de BZV boerderie, deze week. Ook bij David, ook al zagen we hem alleen rondjes rijden met zijn meiden. Kun je geen genoeg krijgen van al die ongemakkelijke momentjes? Ik ook niet. Er zijn zoveel wijze lessen die je kunt toepassen op je dagelijks leven. Ook wij als ondernemer kunnen hier ons voordeel mee doen. Daarom lees je vandaag op Taaltoerist.nl over #BZV boerenwijsheden voor ondernemers.

bzv

Wees niet te bescheiden, denk groot. (Zoals David).

BZV boer David heeft een mooi gebouw – hij heeft alleen nog geen echte boerderij. Maar dat geeft niks, want zodra hij een kopje koffie gaat drinken met de buurman heeft ‘ie zomaar een stukje grond erbij.

Wees zelf dus ook brutaal. Ben je van nature geen commercieel diertje, dan is het tijd om toch aandacht te besteden aan die blog of nieuwsbrief. Daarmee speel je jezelf constant in de picture bij je klant. Wees ook niet bang om eens een andere ondernemer om raad te vragen of om deze eens uit te nodigen voor een lekkere cappuccino. Je weet maar nooit wat ervan komt. 🙂

bzvLuister naar je #BZV gevoel (en je innerlijke alarmbellen). 

Als ZZP’er ben je soms geneigd om tegen je buikgevoel in te gaan. Zo heb ik ook weleens te maken gehad met een wispelturige klant, waarmee ik niet helemaal op een lijn zat. Vaak voelde ik ruim daarvoor al aan dat het niet helemaal soepeltjes zou verlopen. Maar toch stopte ik dat gevoel dan toch weg, tegen beter weten in.

Deze week namen Claudia en Irene in BZV de benen, want ze voelden ‘het’ toch niet helemaal. Of hadden nog onafgeronde zaakjes. De les die we hieruit kunnen trekken?

Blijf bij jezelf. Voel je dus dat er iets niet klopt, of weet je vooraf dat de samenwerking eerder ook al niet vlekkeloos verliep? Vraag jezelf dan af of dit wel is wat je wil en communiceer duidelijk jouw wensen. En je tarief, natuurlijk.

Wees niet bang voor wat concurrentie.

Tekstschrijvers: ze zijn overal. Mijn volkje is oververtegenwoordigd. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik mijn klanten iets geweldigs te bieden heb. Iets unieks! Ik voel met al mijn ziel en zaligheid dat ik mensen kan helpen aan goede teksten.

bzv

Dus ben ik opgehouden met mijzelf te vergelijken met anderen. Dat helpt! Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet opensta voor feedback of voor samenwerkingen. Daar ben ik juist voor. Maar ik geloof wel in de kracht van mijn eigen bedrijfje.

‘Je moet wel je moment pakken’, zei Irene in de vorige aflevering.  Gelijk heeft ze. Dus als je er even doorheen zit, of twijfelt over je diensten of je website: heb vertrouwen in jezelf. Ga stug door waar je mee bezig bent, of stuur bij als je niet het resultaat behaalt wat je in gedachten hebt.

Doe eens lekker gek, hee.

Als je voor jezelf werkt, heb je zo je eigen gewoontes en eigenaardigheden. Ik kan bijvoorbeeld niet zonder mijn bakje koffie ’s ochtends. Veel van mijn dagen slijt ik tikkend achter mijn computer. Daarom vind ik het extra leuk om iets buiten mijn comfort zone te doen.

bzvSinds kort ben ik bijvoorbeeld actief op Twitter en daar heb ik al veel leuke mensen leren kennen. Da’s heel modern voor mijn doen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden buiten je comfortzone.

Je kunt bijvoorbeeld je arm in een koe steken of de tilapiapolonaise doen. Wees dus niet bang om eens iets anders te kiezen. Of iets op een andere manier te doen. Sta ervoor open!

Dit artikel kwam in stand dankzij mijn taalkundig partner Laura en natuurlijk dankzij #BZV. Volgende week zie je of Alberdien Olke bij de kladden zal grijpen. Can’t wait!

[post_ender]