jezelf motiveren

Hoe je als ondernemer op het pad blijft

Waarom ben je nog niet doorgebroken?

Heb jij het gevoel dat je er nog NET niet bent? Wil je zo GRAAG doorbreken, maar vraag je jezelf af waarom dit nog niet is gelukt? Da’s heel herkenbaar. Zoals veel ondernemers ben ik ook bezig met meer omzet en m’n doelen halen. Maar ik zie ook valkuilen: gehaast doorgaan of juist zenuwachtig worden bij het uitblijven van resultaten. Als ondernemer wil je altijd meer, totdat je jezelf ontmoedigd voelt. Wanneer ze nu minder moeten werken, wanneer klanten nu naar hen toekomen, wanneer ze nu meer omzet of bezoekers uit hun site gaan halen. Heb je ook een ondernemersdipje? Jezelf motiveren is de oplossing.

Waarom ben je aan het klagen?

Voel je je angstig, paniekerig, nerveus of onrustig over geld of over de richting die je opgaat? Dan is het goed om daarbij stil te staan. En daarnaast te beseffen dat je eigenlijk al heel rijk bent. Je bent in een relatief bevoorrechte positie. Waarschijnlijk ben je redelijk gelukkig, gezond. Hoewel je misschien niet al teveel cash op je zakelijke rekening hebt, ben je waarschijnlijk gewoon rijk. Toch? Ik bedoel maar te zeggen dat je al heel veel dingen hebt die wel voor je werken. En dat het misschien gewoon even een kwestie is van doorbijten.

Wat doe je om elke dag aan je doelen te werken?

Heb je meer omzet NODIG? Trek je wanhopig aan de grassprietjes in je business, in de hoop dat ze gaan groeien? Dat snap ik wel. Het kan angstig voelen om niet te weten wanneer je weer betaald krijgt. Wanneer je weer werk hebt. Wanneer je nu echt groeien. Misschien heb je het gevoel dat het allemaal geen zin heeft. Juist dan moet je besluiten dat je weer iets gaat doen om dichterbij je doelen te komen. Je kunt jezelf motiveren en even vermanend toespreken. De actie zelf hoeft niet per se heel groot te zijn. Wanneer je weet dat je elke dag iets doet om je business te laten groeien, voel je je steeds krachtiger. Je gaat zien dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt voor je resultaten.

Doe je wel echt je best?

Nu denk je misschien dat je al flink je best doet. Dat kan ik me natuurlijk best goed voorstellen. Zelf dacht ik dat ook altijd. Totdat ik kritisch keek naar waar ik allemaal mee bezig was. Opeens realiseerde ik mij dat ik met een heleboel dingen kon stoppen, omdat ze niet voor mij werkten. Ik ging daarnaast slimmer en effectiever gaan werken, met klanten die beter bij me passen. Ik stopte met mij verschuilen achter excuses of vangnetten en ben gaan leren van mezelf.  Als je ook graag de schuld geeft aan anderen, aan klanten, aan derde partijen, dan is het tijd om jezelf een spiegel voor te houden. Want doe jij er echt ALLES aan om je bedrijf te laten slagen? Of zit je alleen maar te wachten op de dingen die komen gaan?

Nou, dat waren 520 bemoedigende woorden van de Taaltoerist. Ik hoop dat jij al je kansen gaat pakken en je business groter gaat groeien. Jezelf motiveren was nog nooit zo vruchtbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *