ondernemen met vertrouwen

Hoe kun je ondernemen met vertrouwen?

Ondernemen met vertrouwen in jezelf

Toen ik vorig jaar met mijn baan stopte, was dit een weloverwogen beslissing. Dacht ik. Ik genoot van de vrijheid en de ruimte die ik kreeg om mijn eigen beslissingen te maken. Maar toen ik eenmaal aan het ondernemen sloeg, was ik ook weleens bang. Met weemoed dacht ik terug aan mijn salarisje, dat altijd op tijd werd gestort.

ondernemen met vertrouwen

Als ik een paar dagen geen werk had, begon ik te twijfelen aan mijn capaciteiten en mijn gekozen weg. Ik werd flink zenuwachtig en begon mij af te vragen of ik volgende maand wel al mijn rekeningen kon betalen.

Zoals het nu is, is het goed.

Misschien is dat ook herkenbaar voor jou. Ben je telkens druk met je website, met Facebook en twijfel je over de waarde van je diensten? Ik heb zelf veel tijd verloren met het twijfelen aan mijzelf. Pas toen ik een knop om ging zetten, kwam alles samen. Ik realiseerde mij dat ik niet meteen acuut tien nieuwe klanten hoefde te hebben.

ondernemen met vertrouwen

Ik probeerde minder controle te hebben op dingen die buiten mijn bereik waren. Wat overigens niet betekende dat ik ophield met werven van opdrachten! Maar de manier waarop ik het deed, was anders. Niet meer vanuit angst of controle. Ik durfde ook nee te zeggen tegen dingen die niet bij mij pasten.

Sinds een paar jaar heeft iedereen het over ‘mindfullness’ en ‘in het nu leven’. Natuurlijk is dat hip. Maar wat betekent het voor jou? Kun jij alles laten zoals het is? De situatie zoals ‘ie op dit moment is, accepteren? Zelf voel ik nu veel meer rust, omdat dat ik vertrouwen heb dat het goed komt. Heb ik even weinig klanten? Dan is dat met een reden. Dan besteed ik even meer aandacht aan mijzelf, of sta ik stil bij mijn marketing.

Dat zeg je nu wel zo leuk.

‘Makkelijk gezegd, Taaltoeristje.’ hoor ik je nu denken. Eh, dat is ook niet in een dag gebeurd. Er ging een hoop aan vooraf. Het wil ook niet zeggen dat je alles maar op een loopje moet laten. Dat is niet het punt van dit lekker zweverige blogje. Maar als je gaat ondernemen met vertrouwen en aandacht hebt voor het moment, is ondernemen veel fijner en leuker.

[post_ender]