Leuk, maar het mag iets minder roze.

Kun je niet, zou je niet.. Is het niet goed als?

Ben je een ondernemer, dan kom je voortdurend mensen tegen die het goed weten. Je moeder en je vriend of vriendin, je neef op een verjaardag.. (Hoi mam!) Maar ook andere ondernemers weten je altijd te voorzien van gratis advies. Ik zou zeggen, NEEM dit alles met een korreltje zout en drink je eigen tequila alleen op. Want niet elke ondernemer is succesvol en alleen daarom zou je al geen advies moeten aannemen.

Ondernemen is schitterend leuk! Maar soms begin je opeens aan jezelf te twijfelen. Denk je opeens dat je iets formeler moet klinken of andere producten moet aanbieden. Je gaat bij anderen kijken, hoe zij het doen. Terwijl jouw unieke persoonlijkheid en spirit het meest belangrijk zijn! Want wie een keuze maakt, valt op! Wie zijn persoonlijkheid laat zien, valt op! Maar wie niet zo goed durft, blijft goed verborgen.

Inspirerende ondernemers vs kansloze koekerds

Ik zeg dit je ook omdat ik weet hoe het is. FUCK, ik heb zovaak naar kansloze ondernemers geluisterd. Mensen die denken te weten hoe dit allemaal moet. Mensen die vonden dat het wel een beetje kermisachtig was, wat ik deed. ‘Of die humor eigenlijk niet zo belangrijk vonden.’ Of die vonden dat ik gratis voor ze kon werken. Pas op, want voor je het weet zit je met een engerd die alleen naar je boobies zit te kijken.

Wil je dus een Mastermind beginnen of met mensen ‘sparren’, vraag jezelf dan af of je dezelfde manier van ondernemen hebt. Heb je dezelfde passie, drive en wensen!? Kun je elkaar ‘employeren’ (getver) ook als je het niet per se met elkaar eens bent? Als je alleen bij elkaar komt om te klagen over te weinig werk en slechtbetalende opdrachtgevers, dan kun je dit in twijfel trekken. Past het toch niet bij je? Neem afscheid!

Blijf niet te lang plakken als je weet dat jij bestemd bent voor groter

Blijf niet te lang hangen in dingen die niet werken. Maar voel ook niet de behoefte om je aan te passen, als jij dit eigenlijk niet wil. Doe vooral niet zoals je denkt dat het hoort. “Bij food, lifestyle en reis mag het van mij wat minder roze.” zei iemand deze week op een netwerkgroep over iemand z’n website.  Eerlijk is eerlijk, de eigenaar van de website had om feedback gevraagd.

Dit advies zou ik lekker naast mij neerleggen.  Want wie zegt dat je moet doen zoals het hoort? Zoals bij de branche past? Of zoals je denkt dat het zou moeten? Natuurlijk voel jij je dan misschien ‘veilig’.

Maar je bent niet helemaal jezelf. Ik zou juist meer roze toevoegen. En glitters en eenhoorns. Maar dat ben ik. Jij mag het doen zoals jij het voor je ziet. Misschien vind jij het prima zo.

Maar laat je niet vertellen dat je een beetje te vreemd of te aanwezig bent. Ren ver weg van alle basic bitches. Jij bepaalt je eigen regels!