tools voor je website

Tools voor je website (vijf x gratis!) – Taaltoerist

Vijf onmisbare tools voor je website (gratis!)

Het lijkt zo makkelijk. Je schrijf je in bij de KVK, kiest een hostingprovider en maakt snel een site. Maar daarna begint het pas. Als kleine ondernemer heb je niet altijd veel budget om aan je (WordPress) website uit te geven. Dus doe je het zelf! Maar stiekem gaat er toch best veel tijd en moeite in zitten. Laat de Taaltoerist nu door schande en schade wijs zijn geworden. Ik was namelijk zelf ook vaak veel tijd kwijt aan niet zo nuttige dingen. Daarom deel ik speciaal voor kleine ondernemers: vijf onmisbare tools voor je website. Met de juiste toepassingen kun je namelijk sneller en effectiever aan het werk.

Plan je content vooruit met een content kalender.

Heb je bedacht waar je je op wil richten? Een duidelijke strategie helpt bij het maken van je content plan. Een content kalender kun je zelf maken in Word of Excel en ophangen in je kantoor. Wat zet je erin? Alle blogs/nieuwsbrieven die je wil maken en hoe je ze wil promoten. Het voordeel van zo’n plan? Je hebt nooit meer stress over wat je nu eens op je blog of Facebook zal zetten. Je kunt beter inspelen op actualiteiten.

Werk je liever met een digitale agenda? Gebruik dan de Editorial kalender van WordPress om meteen al je blogs in een overzicht te zien.

Gebruik de agenda 2017 van BuzzCapture

Heb je geen idee hoe je jouw acties gaat plannen? Zoek dan eens in Google of download een voorbeeld contentkalender template van Excel. Of maak er zelf eentje, als je een Excel goeroe bent. Tip van de week: bij het maken van deze kalender kun je de contentkalender 2017 van BuzzCapture gebruiken. Daar staan alle ‘bijzondere’ dagen en evenementen van het komende jaar op. Je kunt hem hier gratis vinden. Deze promotie is overigens niet betaald, ik vind deze kalender gewoon extreem handig.

tools voor je website

Tools voor je website: gebruik Plugins waar het kan!

Je leven wordt makkelijker als je met plugins werkt, tenminste als je ook WordPress gebruikt. Yoast is een SEO plugin die volgens mij iedereen wel kent, maar ik gooi hem voor de zekerheid toch even in de groep. Loop je tegen een probleem aan tijdens het werken in Wordpress? Wil je bijvoorbeeld je titel verwijderen van je pagina, of je comments sluiten? Ook hier zijn speciale plugins voor. Dus voordat je 3 uur verder bent, kijk vooral eerst even of er voor jouw probleem een plugin oplossing is. (Ik spreek uit ervaring).

Stuur je klanten nieuws met Mailchimp

Wil je jouw klanten updaten over je bezigheden? Goed idee. Dat kan simpel en gratis met Mailchimp, als je tenminste nog niet zoveel inschrijvingen hebt. Met Mailchimp kun je professionele mailings maken die passen bij jouw doelgroep en bedrijf. Als het gaat om tools voor je website, is dit een heel makkelijk programma om mee te werken, ook als je nog niets van mailings weet. Wil je precies weten hoe je een mailing met Mailchimp maakt, bekijk dan regelmatig deze blog en de Taaltoerist Updates.

Start een zakelijke blog

De meest makkelijke manier om je website te boosten is via je zakelijke blog. Tenminste, als je een volhardend type bent. Pas na een tijdje zul je namelijk de vruchten plukken van het zakelijk bloggen. Laat je vooral niet afschrikken en maak in je content kalender plaats voor 1 of 2 blogjes per week, waarmee je aan je vindbaarheid werkt.

 

[post_ender]