zakelijke blog inspiratie

Zakelijke blog inspiratie

Zakelijke blog inspiratie is overal!

Zakelijke blog inspiratie nodig? Je bent niet de enige. Zelf kampt de Taaltoerist momenteel ook met een inspiratiegebrek. Ook voor mij is het soms lastig om een onderwerp te vinden om over te schrijven, maar dan voornamelijk omdat er zoveel keus is! Heb jij jouw blog ook al een tijdje niet voorzien van een update?Kom dan in actie! Maar lees eerst verder over blog inspiratie en zakelijk bloggen.

Een nieuwe samenwerking?

Ben je bezig met een nieuwe samenwerking of project? Schrijf dan eens een blog hierover. Maak zelf inspirerende foto’s of laat deze maken door een collega, als je die hebt. Geef aan wat de voordelen voor deze klant zijn van deze samenwerking, maar probeer niet halsstarrig iets te verkopen. Laat zien dat je plezier hebt en geniet van deze samenwerking.

zakelijke blog inspiratie

Kies eens voor een interview op je zakelijke blog

Giet je blog eens in een andere vorm. Heb je al honderden blogjes geschreven over nagenoeg hetzelfde onderwerp? Het is tijd voor iets nieuws! Je kunt bijvoorbeeld denken aan een interview met een collega, klant of distributeur. Stel vragen waarvan jij denkt dat de klant dit zou willen weten.

Geef een kijkje in de keuken

Heb je al eens aandacht besteed aan de manier waarop je product gemaakt wordt? Mensen zijn dol op een spreekwoordelijk kijkje in de keuken. Maak bijvoorbeeld een reportage van het tot stand komen van een bepaald product. Zorg dat je blog inspireert en vergezeld is van duidelijke foto’s.

zakelijke blog inspiratie

Concrete vragen van klanten beantwoorden

Als je een klantenservice hebt, vergeet dan deze niet aan de jas te trekken. Komen er bij de klantenservice veel vragen binnen over een bepaald product of het gebruik ervan? Besteed eens extra aandacht door een informatieve blog te schrijven. Een praktisch voordeel: de klantenservice kan voor aanvullende informatie voortaan verwijzen naar de blog.

Je hoeft niet alles op je zakelijk blog zelf te bedenken

Zakelijk bloggen hoef je niet altijd alleen te doen. De inspiratie kan overal vandaan komen. Vraag op social media eens aan je bezoekers waar zij graag over zouden willen lezen. Er komen vaak verrassende antwoorden op! Zoals je ziet zijn er meerdere manieren om je inspiratie een boost te geven. Kies een vorm die bij jou en het bedrijf past en je zult zien dat de woorden vanzelf komen.