netwerken

Tekstschrijver, een geboren netwerker?

Netwerken, dat is een vies woord.

Zoals je misschien wel op Instagram zag, ging ik pas naar mijn eerste netwerkborrel. Netwerken, dat vond ik altijd een beetje een vies woord. Niet leuk, ongemakkelijk, al die ‘ondernemertjes met hun visitekaartjes’. Je hoort het wel, genoeg oordelen. 🙂 Maar dankzij een leuke lokale klant werd ik opeens welkom geheten bij de lokale ondernemersvereniging. En zo ging ik aan de bak! Op zoek naar waardevolle “kneksies” zoals mijn vriendin Laura ze graag noemt.

netwerkenNee, bedankt. Ik schrijf liever.

Nu moet je weten dat ik van nature geen sociale vlinder ben. (Surprise!) Hee, ik ben niet voor niets tekstschrijver. Ik verstop mij graag achter mijn laptopje om mooie verhalen te verzinnen. Bedachtzaam en in control, enzo. Toen de tijd eenmaal rijp was, zat ik ook met knikkende knietjes in mijn tuin. Ik zag op tegen de reis en tikte alvast een biertje achterover, om los te komen. Als ik af had kunnen zeggen, had ik dit vast gedaan.

netwerkenIk voelde mij niet als enige zwaar ongemakkelijk..

Maar daar ging ik op mijn fietsje, naar het plaatselijke cafe. Het angstzweet op de rug. 🙂 Trillend schudde ik wat handjes. Maar daarna gebeurde er iets wonderbaarlijks. Ik liet mijn angsten een beetje los. Ik zag ook om mij heen dat er meerdere mensen nerveus waren. Sommige hadden een lichtelijk ongemakkelijke grijns op hun gezicht. Maar toen begon ik vragen te stellen. Dat is dus altijd goed, want mensen vertellen graag over zichzelf.

Maar het bleek uiteindelijk zelfs wonderbaarlijk leuk te zijn!

En zo raakte ik in gesprek met deze lokale ondernemers. Het bleek een bijzonder klein wereldje.  Hoewel vrijwel iedereen in een andere branche werkzaam was, hadden we iets gemeen. We waren ondernemers, op zoek naar connecties. Ik had hier zelfs verbinding kunnen gebruiken, maar dat vind ik zo’n rukwoord.

netwerken

We inspireerden elkaar, doordat we vanuit een andere hoek naar elkaars bedrijf keken. Om 3.00 uur ’s nachts ging ik eindelijk huiswaarts. De volgende week stond in het teken van LinkedIn connecties maken en koffie drinken met leuke nieuwe contacten. Ik kwam er dus achter dat netwerken helemaal niet zo eng is als ik dacht. Sterker nog, het combineert mijn guilty pleasures: ondernemen en borrelen. Cheers!

[post_ender]