beginnen met zakelijk bloggen

Hoe moet ik beginnen met zakelijk bloggen?

Beginnen met zakelijk bloggen

Pas zag ik een oproepje in een netwerkgroep. De dame in kwestie timmerde flink aan de weg op social media. Ook vroeg ze zich af of beginnen met zakelijk bloggen zin zou hebben. Of alleen tijdsverspilling zou zijn. Naar mijn idee is zakelijk bloggen nooit een tijdsverspilling. Je werkt er altijd mee aan je vindbaarheid en zichtbaarheid. Tenminste, als je het goed aanpakt. Als jij over nadenkt om te beginnen met zakelijk bloggen, dan is deze blog helemaal jouw kopje thee.

Zet een aantal onderwerpen op papier

Of je nu tekstschrijver bent, coach of paardenfluisteraar, iedereen heeft een verhaal te vertellen. Vraag jezelf dus af: waar kun je allemaal over schrijven? Zet een aantal onderwerpen op papier. Kijk vervolgens dan welke raakvlakken je onderwerpen hebben en of je ze kunt indelen in een categorie. Dit helpt bij het daadwerkelijk online zetten van je blogs. Bovendien kunnen je klanten straks filteren op categorie, waardoor ze er precies uit kunnen pikken wat voor hen interessant is.

beginnen met zakelijk bloggenGeef je zakelijke blogs vorm en begin met schrijven

Als je deze onderwerpen uitgewerkt hebt, kun je ze meer vorm geven door een contentkalender op te zetten. Met een contentkalender krijg je overzicht over je uitingen en hoef je nooit meer te stressen over wat en wanneer je online moet plaatsen. Niet voor niets zijn mijn posts over het maken van een contentkalender momenteel hot en happening in Analytics.

Maarre, consequent bloggen met een strategie is makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je consequent gaan bloggen, vraag jezelf dan ook af hoevaak bloggen voor jou haalbaar is. Naar mijn mening kunnen veel ondernemers tijd maken om 1 keer per week een blog schrijven, als ze dit ook willen.

Heb je een mooie blog geschreven?

Tijd om de koe bij de hoorns te vatten en een aantal blogs te gaan schrijven. Vraag je na het schrijven van elke blog af waar het nu precies over gaat. Zo kun je op basis van je geschreven stukken een relevant zoekwoord bepalen. Dat werkt vaak beter dan krampachtig proberen te bloggen met een zoekwoord in gedachten. Met de plugin Yoast kun je jouw SEO optimaliseren. Deze plugin is echt mijn holy grail en ik kick erop om elk bolletje groen te laten kleuren. Vreemde fetisj, wel.

beginnen met zakelijk bloggen

Wees niet bang om te delen 

Als je deze blogs hebt geschreven, is het tijd om ze te promoten. Pas dan worden ze echt waardevol voor zoekmachines. Heb je een mooie blog geschreven, zorg dan dat je een passende foto zoekt bij je tekst. Verzin een inspirerende titel en deel je blog op verschillende kanalen. Pas stuurde mijn vriendin een appje, waar ze in liet zien dat ik met mijn persoonlijke pagina mijn zakelijke pst geliked had. “Girlboss!” schreef ze erbij.

Beginnen met zakelijk bloggen is dus niet zo eng als het lijkt. Het gaat ook telkens makkelijker en sneller! Vind je het leuk om meer tips te lezen over zakelijk bloggen, schrijf je dan ook eens in voor de Taaltoerist updates. Je ontvangt dan mijn E-book “Goed Verhaal” met handige do’s en don’ts op contentgebied.