Home » Contentkalender 2017 al op je agenda gezet?

contentkalender 2017

Contentkalender 2017 al op je agenda gezet?

Een planning is ook komend jaar onmisbaar 

Een contentkalender is essentieel als je graag (zakelijk) wil gaan bloggen. Het bijhouden van een kalender helpt je om je strategie vorm te geven. Begin dus niet zozeer in het wilde weg te bloggen, maar vraag je eerst af welke content je wil gaan plaatsen. Staat de contentkalender 2017 dus nog op je to-do-list, lees dan vooral verder.

Over het nut van een contentkalender is al veel gezegd, maar toch vat ik het nog even kort samen. Deze kalender geeft voor het hele jaar weer wat jij op social media en je blog gaat doen. Dit geeft je de mogelijkheid om vooruit te denken en bijvoorbeeld alvast te brainstormen over een briljante inhaker. Als je op de goede manier met je content omgaat, heb je nooit zorgen over wat je deze vrijdag ‘nu weer online gaat knallen’. Bovendien heb je de mogelijkheid om vooruit te werken, zodat je op drukke momenten even ergens anders op kunt focussen. Je kunt een contentkalender zelf ontwerpen in Excel of een voorbeeld van internet halen. Hieronder lees je nog een aantal praktische tips.oude content

Plaatjes, infographics, quotes, tips afwisselen

In je contentkalender heb je precies staan wat en wanneer je met je klant gaat delen. Maar dat hoeft niet altijd een ‘volledig’ artikel te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om wekelijks een tips of quote te plaatsen. Een kalender helpt je, doordat je in een oogopslag ziet welk bericht in welke vorm je gaat plaatsen. Je kunt makkelijk zien of je voldoende afwisselt tussen onderwerpen en of je inhoud aansluit bij het moment.

Geef je blog een consistent beeld

Heb jij een huisstijl of zelfs een huisstijlhandboek? Maak hier dan dankbaar gebruik van en giet al je bloggraphics in dezelfde vorm. Plaats je logo bijvoorbeeld consistent rechtsboven of linksonder. Zo houd je een consistente stijl en maak je je blog herkenbaar.

Neem ook eens hulp aan

Het vullen van je contentkalender is best een heel karwei. Soms voelt het zelfs overweldigend als je dit voor een heel jaar probeert te plannen. Het is handig als je hier wat hulp bij hebt! Maak daarom gebruik van contentkalenders zoals die van BuzzCapture. Op deze kalender staan de belangrijke momenten van een heel jaar afgebeeld. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer het Warme Truien dag of boekenweek is. Kies alleen wat past bij jouw doelgroep. Je kunt de Contentkalender 2017 hopelijk ook snel gratis downloaden op de site van BuzzCapture.

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Heb je hulp nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen.Nog even dit:

Zou je willen dat je beter tot je recht komt met LEUKE teksten?

Staat het al een tijdje op je lijstje, maar verdwijnt het telkens weer naar de achtergrond?

Dan moet je je echt even voor m'n mails inschrijven, hoor. Fun en gifjes included! HIER dus!

XOXO, de Taaltoerist

Hi, leuk dat je dit leest, zeg. Wist jij dat je webteksten niet saai HOEVEN te zijn? Dat leuke teksten misschien beter bij jouw business passen? Het is tijd om iets anders te kiezen. Stop met doen alsof het zo hoort.

Start met JEZELF laten zien! Mail naar litza@taaltoerist.nl om je awesome plannen te bespreken. Of volg mij eerst via Facebook en Instagram als je dit te ver gaat. See you on the dark side, crazy unicorn!