website tekst als visitekaartje

Je website tekst als visitekaartje zien – de Taaltoerist

Zie jij jouw website tekst als visitekaartje?

Pas kwam ik op een prachtige nieuwe website terecht. Ik kon zien dat er moeite en aandacht was besteed. De producten zagen er goed uit en het design was in orde. Helaas waren de teksten dat niet. Er zaten namelijk veel spelfouten en grammaticale fouten in. Een webshop of website krijgt hierdoor al snel een minder professionele uitstraling.

Dit recente kleine onderzoekje van Miet Ooms wijst namelijk uit: jouw bezoekers hechten waarde aan vlotte, aangename en foutloze teksten op een website. Zodra je lezer ziet dat er iets niet klopt met je tekst, trekt deze jouw betrouwbaarheid in twijfel.website tekst als visitekaartje

De voordelen van een correcte tekst op je website

Als taalpurist en Taaltoerist geloof ik ook in heldere taal op je website. Dat wil overigens niet zeggen dat ik nooit spelfouten maak in mijn blogs.

website tekst als visitekaartjeMaar voor mij bestaat heldere taal ook uit meer dan op de juiste manier spellen. Hoe jij je product of dienst beschrijft, is minstens zo belangrijk.

De inhoud van je website is net zo belangrijk

Als je naar je website kijkt, is je tekst dan geschreven voor jouw ideale klant? Wat is het effect van jouw bedrijf op jouw lezer? Heb je dit praktisch en duidelijk omschreven?

Speel je in op een behoefte of een gevoel, dan voelt jouw bezoeker zich meer verbonden met je bedrijf. Hoe je een pakkende productomschrijving maakt, heb ik al eens kort beschreven in deze blog.

Maar ook als je een dienst aanbiedt, kun je veel voordelen halen uit het herschrijven van je teksten. Dat betekent overigens niet dat al je teksten radicaal anders moeten, met subtiele aanpassingen kun je al een flink verschil maken.

Uiteindelijk moet je tekst wel een reflectie blijven van wie jij bent als ondernemer. Kortom, zie jij jouw website tekst als visitekaartje of meer als sluitpost? Wil je meer tips ontvangen over online schrijven? Laat dan je e-mailadres achter via de website. Dan ontvang je komende tijd nog veel meer praktische tips en inspiratie in je inbox.